Een aansprekend groen, iconisch gebouw, even zichtbaar en herkenbaar als de Dom. De gemeente heeft grote ambities voor het zogeheten Healthy Urban Quarter, dat de komende jaren naast de megabioscoop op het Jaarbeursterrein moet verrijzen. 
 

Woensdag heeft de gemeente een zogeheten tender uitgezet voor bedrijven.

Centrumgevoel

Geïnteresseerde partijen moet een gebouw ontwerpen dat ver uitstijgt boven het gemiddelde; qua architectuur en duurzaamheid, maar ook qua menging van functies als wonen, werken, een (culturele) publieksfunctie en een plint, die één geheel vormt met zijn omgeving. En met een uitstraling die het ‘centrumgevoel’ versterkt.

Het gebouw, dat in de bouwplannen bekend staat als 'Kop Jaarbeurs', krijgt een totale oppervlakte van tussen de 50.000 en 70.000 vierkante meter en wordt onderdeel van het vergrootte stadscentrum aan de westkant van het station.

400.000 inwoners

Doordat de stad in 2030 400.000 inwoners heeft, wordt er de komende jaren nog flink doorgebouwd rond de Jaarbeurs en het Centraal Station. De gemeente wil hierbij voorloper zijn op het gebied van een gezonde, duurzame en innovatieve leefomgeving.