De toekomstige biomassacentrale in Lage Weide kan op steeds meer tegenstand rekenen. Utrechter Bart van den Heuvel, die eerder succesvol tegen het stadsverwarmingssysteem ten strijde trok, is nu een petitie gestart tegen de plannen voor een biomassacentrale van Eneco.

De petitie staat op het moment van schrijven op 90 ondertekeningen. Van den Heuvel wil dat er eerst een onafhankelijk onderzoek komt naar de biomassacentrale voordat er gebouwd gaat worden.

"Eneco wil midden in de stad een biomassacentrale gaan bouwen", legt Van de Heuvel bij de petitie uit. "De stad zit qua luchtvervuiling al aan z’n tax en nog meer smerigheid kunnen we niet gebruiken." 

Van den Heuvel wil eerst dat er een lange termijn visie wordt ontwikkeld voor de gemeente Utrecht over waar het naartoe wil wat betreft warmte, dat er naar alternatieven worden gezocht en er een onafhankelijk onderzoek naar de bouw wordt gestart.

Politiek

Eerder maakte verschillende politieke partijen zich al zorgen over de biomassacentrale en ook Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht is niet blij met de komst ervan.