Er komt toch een Bockbierfestival in Utrecht. Zaterdag werd bekend dat het bekende evenement op het Ledig Erf niet doorgaat. Mick o’Connells heeft daarom gisteren besloten om het feest maar bij hun in de zaak te organiseren.

De afgelopen jaren werd het Bockbierfestival halfjaarlijks gehouden op het Ledig Erf. Liefhebbers van bockbier konden drie dagen lang genieten van verschillende bieren. De aankomende editie gaat echter niet door.

Medewerker Erik Verhoef van Mick o’Connells vertelt: "Het feest gaat toch door, maar dan bij ons. Iedereen keek uit naar het Bockbierfestival op het Ledig Erf, ik was dan ook verbaasd dat het niet doorging. Ik ging er altijd heen om de nieuwe bieren te proeven. Gisteren ben ik meteen al mijn contacten gaan bellen en het is eigenlijk al geregeld; 14, 15 en 16 oktober is er bij ons een Bockbierfestival."

Tijd om een vergunning te regelen om het feest buiten te houden is er niet meer. "Maar wij kunnen zo’n 400 man binnen hebben verdeeld over drie zalen. Er zullen zes brouwers komen om hun bier aan te bieden, we plaatsen verschillende taps door de zaak heen en net zoals op Ledig Erf moeten mensen eerst een eigen glas halen en kunnen daarmee de verschillende bieren proeven. Het wordt een groot feest."