Student & Starter wil geen watervilla’s en geen haven in Merwedekanaalzone

Politieke partij Student & Starter is niet blij met de ingeslagen weg van de gemeente Utrecht wat betreft de Merwedekanaalzone. De geplande binnenhaven langs het kanaal is niet goed voor de Utrechtse roeiers. 

De fractie is op meerdere vlakken verbaasd over het plan van de Gemeente Utrecht om in de Merwedekanaalzone 167 riante woningen te bouwen rondom een nieuw uit te graven binnenhaven. De partij benadrukt dat Utrecht last heeft van een tekort aan 1-persoonswoningen en dat de nieuwe binnenhaven een gevaar vormt voor de Utrechtse roeiers.

"Met het schrijnende tekort aan starterswoningen hadden wij gehoopt dat de gemeente in dit gebied een kans zou zien om een groot aantal woningen bij te bouwen", aldus Reinhild Freytag, raadslid voor Student & Starter. In plaats daarvan heeft de gemeente gekozen voor riante woningen met daarnaast 133 parkeerplekken. "Er is in Utrecht behoefte aan woningen voor 1-persoonshuishoudens, niet aan watervilla’s met parkeerplekken."

De binnenhaven ligt bovendien in het gebied waar ook roeiverenigingen A.U.S.R. Orca en U.S.R. Triton trainen. Bram Kleinhout van Orca liet bij de bespreking van het raadsvoorstel al weten: "De beoogde haven kan gevaarlijke situaties opleveren voor roeiboten en er is in het plan onvoldoende rekening gehouden met de belangen en veiligheid van de roeiers en andere vaart op het kanaal."

Tip de redactie