Voorzitter podium RASA is teleurgesteld in besluit gemeente

Bij de bekendmaking van de gemeentelijke begroting afgelopen maand werd duidelijk dat er, zoals eerder aangekondigd, geen subsidie meer gaat naar wereldmuziekpodium RASA in Utrecht. 

Daarmee komt ook een einde aan de programmering in de zaal aan de Pauwstraat. RASA-voorzitter Jan Ravesteijn is benieuwd naar de toekomst voor deze zaal.

De voorzitter is zwaar teleurgesteld in de mededeling van de gemeente om een nieuwe bestemming te vinden voor het pand aan de Pauwstraat. "Het zou doodzonde zijn dat door dit besluit het mooie muziekpodium Pauwstraat zou verdwijnen. De gemeente erkent dat er de laatste jaren veel is geïnvesteerd in het pand. Het zou enorme kapitaalvernietiging zijn als daar de komende jaren geen gebruik van wordt gemaakt."

Laagdrempelig

Volgens Ravesteijn beschikt RASA over één van de beste zalen van Nederland vanwege de vlakke vloertheater maar ook doordat het ‘geoutilleerd’ is als een hedendaagse popzaal. "Een intiem en laagdrempelig podium met een uitstekende akoestiek en flexibele zaal geschikt voor muziek, kleinkunst en debat."

RASA en Ravesteijn willen zich dan ook nadrukkelijk inzetten voor behoud van het podium voor cultuur en met name voor muziek. RASA gaat begin oktober in gesprek met een aantal belangrijke spelers in de cultuursector en zou graag zien dat zij een initiatiefgroep ‘Podium Pauwstraat’ oprichten die daarvoor een plan bij de gemeente indient en dit plan inbrengt op de Raadsinformatiebijeenkomst op 27 oktober.

Tip de redactie