Herinrichting Malie- en Tolsteegsingel zaterdag klaar

Het heeft drie maanden geduurd maar zaterdag is het klaar; de herinrichting van de Malie- en Tolsteegsingel. Om dit te vieren wordt er deze 1 oktober een feestje gegeven met wethouder Lot van Hooijdonk en het Zocherconcert.   

De lange weg langs de singels heeft een flinke opknapbeurt gehad. De straat heeft rood asfalt gekregen en langs het water is een stuk meer ruimte gekomen om te wandelen. De maximumsnelheid is teruggebracht naar dertig kilometer per uur en auto’s zijn er te gast.

Volgens de gemeente reageren gebruikers en omwonenden overwegend positief op de nieuwe inrichting. Doel van de herinrichting was vooral om de weg veiliger, mooier en beter toegankelijker te maken voor fietsers.

De komende maanden gaat de gemeente het gebruik van de weg goed monitoren. Ook biedt zij een ‘overstapservice’ aan automobilisten om op andere manieren van A naar B te reizen dan via de route langs de singels. Tijdelijk worden er ook e-bikes aangeboden, zodat een automobilist kan uitproberen of dat een goed alternatief is voor de auto.

Het openingsfeestje begint zaterdag om kwart voor één ’s middags.

Tip de redactie