Voetbalclub Zwaluwen Utrecht overweegt aangifte tegen de man die zaterdag tijdens een wedstrijd insloeg op een coach van de vereniging. De man, de vader van één van de leden, ging tekeer omdat het wisselbeleid hem niet zinde. 

De coach is uiteindelijk niet knock-out gegaan zoals eerder door het AD werd gemeld. Voorzitter Ton Wesseling laat nu via de clubsite weten dat de club in gesprek gaat met de man en aan de hand daarvan gaat bepalen of de club aangifte gaat doen.

"Veel spelers en ouders die het incident hebben meegemaakt of er over hebben gelezen zijn er erg van geschrokken", zegt de voorzitter. "Het bestuur veroordeelt het gedrag van deze vader ten sterkste."

"Het is onacceptabel en in tegenspraak met alles waarvoor wij als vereniging staan: met plezier sporten in een gezellige en veilige omgeving. We zullen nog deze week de vader spreken en onze sancties vaststellen. Mogelijk gevolgd door aangifte door coach of club."

Onrust

Het bestuur laat weten zich bewust te zijn van de onrust die het incident teweeg brengt binnen de vereniging. "We zullen met het team en andere leden praten over de gevolgen van dit incident en over het verder versterken van een veilig voetbalklimaat bij Zwaluwen Utrecht 1911."