De politie zoekt een verdachte die vorige week dinsdag een invalide vrouw (52) heeft gestoken met een injectienaald. Een aangifte hiervan werd afgelopen zondag opgenomen. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Rond 15.00 uur parkeerde het Utrechtse slachtoffer haar scootmobiel achter een kraam van de kleine Bloemensingel op de Gildstraat. Een kwartier later kwam zij terug bij haar scootmobiel en maakte zij aanstalten om weg te rijden.

Op dat moment werd zij aangesproken door een onbekende man die zich kennelijk aan het slachtoffer ergerde omdat hij niet bij zijn daar geplaatste rugtas kon. De vrouw loste het op door de man zijn rugtas aan te reiken maar zag gelijktijdig dat de man uithaalde met zijn arm en met een injectiespuit in haar vinger stak.

De verdachte koos hierna gelijk het hazenpad en rende weg in de richting van het Griftpark. De vrouw raakte gewond en heeft zich onder behandeling gesteld van een arts.

Signalement 

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte. Hij is blank, ongeveer dertig jaar oud, rossig/rood lang krullend haar met opvallend veel sproeten in het gezicht.

Verder had de man een opvallend litteken op de rechterzijde van zijn bovenlip en blauw/groene ogen. De verdachte had een tenger postuur en was tussen 1.65 en 1.70 meter lang en droeg een donkerblauw gebreid petje op zijn hoofd.

Hij was gekleed in een beige vest met een zogenaamde houtje-touwtje sluiting en droeg daaronder een mosgroen t-shirt. Hij liep op lichtblauwe gympen met een witte zool.