Voetbalverenigingen Rivierwijkers en Zwaluwen 1911 hebben vandaag twee nieuwe kunstgrasvelden officieel in gebruik genomen. Wethouder Jansen was bij beide voetbalclubs aanwezig om de velden te openen.

Eind 2015 stemde de Raad in met de motie van het CDA om 400.000 euro beschikbaar te stellen voor nieuwe kunstgrasvelden in de stad Utrecht. Utrechtse sportverenigingen konden meedingen door een voorstel in te dienen en deze met een pitch toe te lichten.

Het flinke aantal voorstellen liet zien dat er grote behoefte is aan meer kunstgrasvelden. Sportverenigingen kunnen daar mee uitbreiden, waardoor wachtlijsten korter worden. In het voorstel moesten de verenigingen motiveren waarom juist zij dat kunstgrasveld zo goed kunnen gebruiken. Daarbij werd ook gevraagd om een financiële inbreng van de vereniging zelf.

In maart 2016 hebben de verenigingen hun voorstel gepresenteerd en zijn voetbalverenigingen Rivierwijkers met VSC, Zwaluwen 1911 en UVV trotse winnaars van de prijs. Deze clubs waren bereid zelf een groot deel mee te betalen waardoor er maar liefst drie kunstgrasvelden kunnen worden aangelegd. Ook waren punten samenwerking met andere clubs, dubbelgebruik en dat het veld het hele jaar gebruikt kan worden belangrijk, net als de mogelijkheid voor de club om nieuwe leden aan te nemen.