Het Utrecht Science Park (USP) heeft een prijs gewonnen voor een speciaal onderwijs- trainings- en onderzoeksprogramma dat ontwikkeld is in Utrecht. 

Het programma zorgt ervoor dat studenten en bedrijfsleven elkaar makkelijker ontmoeten en versterken. De prijs is uitgereikt op het wereldcongres van de Internationale Associatie van Science Parken (IASP) in Moskou.

Bekroning

Het programma op het USP is bekroond tot een Inspiring Solution en moet ervoor zorgen dat er sneller geïnnoveerd kan worden door farmaceutische bedrijven, maar ook dat zij jong talent kunnen aantrekken en aan hun bedrijven kunnen binden.

Door het programma moet de ontwikkeling van producten en toegang tot de markt versneld worden, en worden er daarnaast studenten opgeleid voor een baan bij farmaceutische bedrijven.

Wereldwijd netwerk

De jaarlijkse verkiezing van het Inspiring Solutions programma vindt plaats onder de leden van de Internationale Associatie van Science Parken, een wereldwijd netwerk van scienceparken.

Het IASP heeft 387 leden in 79 landen, die hebben mogen stemmen op de beste ‘inspiring solutions’. Na het bereiken van de shortlist in juni 2016, hebben de leden gestemd en komt het Utrecht Science Park als beste uit de bus.