Violiste Janine Jansen en pianisten Radu Lupu en Elisabeth Leonskaja geven samen met diverse solisten en het strijkorkest van de HKU Utrechts Conservatorium op zaterdag 26 november een bijzonder concert in TivoliVredenburg.

Zij brengen een hommage aan vioollegende Philippe Hirshhorn, die twintig jaar geleden overleed.

De wereldberoemde Utrechtse violiste Janine Jansen nam deze zomer nog afscheid van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, maar voor een eenmalig concert in Utrecht treedt ze opnieuw aan met een indrukwekkende verzameling artiesten.

Ook de komst van de wereldberoemde pianist Radu Lupu is zeer bijzonder. Lupu leeft als een kluizenaar en is nog maar zelden te horen op de internationale podia.

Hommage

Er wordt een hommage gebracht aan Philippe Hirshhorn (1946-1996), oud-docent van Janine Jansen aan het Utrechts Conservatorium en in 1967 winnaar van de fameuze Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Voor Janine Jansen was Hirshhorn van onschatbare waarde. Zonder hem zou ze naar eigen zeggen niet het niveau hebben bereikt waarmee ze haar naam vestigde. Twintig jaar geleden overleed deze grote artiest, veel te jong, maar door zijn vrienden en leerlingen nog lang niet vergeten.