Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips op DUIC! 

Straatfestival in het Maliekwartier 
Tijdens Nationale Burendag is er in het Maliekwartier het straatfestival Binnenste Buiten. De ondernemers keren in dit gebied voor de vierde keer hun winkels binnenstebuiten. Klanten, buren en voorbijgangers zien, proeven en ervaren buiten op straat wat het Maliekwartier voor moois te bieden heeft.

Wanneer: zaterdag 24 september 
Waar: Maliekwartier 
Meer info: Website Maliekwartier

Shoppen voor leuke prijsjes
Zaterdagochtend kan je gezellig komen kijken bij de kraampjes op het erf van boerderij Bureveld. Er is tweedehands kinderkleding in allerlei maten en divers speelgoed te koop. En voordat je naar huis gaat kan je nog even inkopen doen bij Landwinkel de Hooierij waar je allemaal heerlijke producten uit de regio kan vinden.

Wanneer: 24 september 
Waar: de Hooierij in de Bilt 
Meer info: Facebook evenement

Ja, appels plukken!
Op 24 september start de landelijke Appelplukdag. Een hele belevenis voor kinderen om je eigen appels te mogen plukken. Neem je eigen stevige tas mee en vul hem met de heerlijkste appels! Na het plukken kan je de appels laten wegen en kan je afrekenen. We hebben alle leuke adressen op een rijtje gezet in de regio Utrecht.

Wanneer: 24 en soms ook op 25 september 
Waar: Diverse adressen in de regio 
Meer info: Artikel over Appelplukdag

De Wijnwandeling
Iedere deelnemer van de wandeling in het Stadhuiskwartier krijgt bij het startpunt een wijnglas dat om de nek kan worden gehangen, een strippenkaart en een plattegrond. Volg daarna de uitgestippelde route langs alle deelnemende winkeliers. Bij iedere winkelier ontvang je een glas wijn of een hapje plus informatie over de winkel zelf. Aanmelden kan via de website van de Wijnwandeling.

Wanneer: 25 september 
Waar: Start Stadhuisplein op de Ganzenmarkt in Utrecht
Meer info: Website Wijnwandeling

Naar het theater!
En het theaterseizoen is ook weer gestart! Er is weer veel keuze in de theaters in en om de stad.

Zaterdag is er een interactieve voorstelling voor de allerjongsten: Gummi de Vis (2+) bij Theater de Kom in Nieuwegein.

Op zondag is er o.a. het Fieperdefiep Festival bij Podium Hoge Woerd in De Meern, de poppenvoorstelling Brom Beer (4+) van Remco Theaterkunst bij Idea in Soest en het Meespeeltheater Rapunzel en Karel Kwast (3+) van Alweer Zondag in het Beauforthuis in Austerlitz.

Voor de iets oudere kinderen kan je kiezen voor Het Griezelkabinet (5+) van Samba Salad in Rasa in Utrecht, Met liedjes door Nederland (4-8 jaar) in Kasteel Groeneveld in Baarn of ga naar Clowneratskie(3-10) op het Vogelnest in Bunnik.