De krakers aan de Monnetlaan in Kanaleneiland hebben de rechtszaak tegen hun ontruiming verloren. Voor maandag 10:00 uur moeten de krakers uit het pand zijn.

"De politie en OM willen, nu kennelijk met rechtelijke zegen, ruim baan maken voor de stadsvernieuwing, een extreem racistisch beleid waarbij armen de stad uit gejaagd worden", zegt Rogier Meijerink, één van de krakers.

De bewoners van de acht gekraakte woningen aan de Monnetlaan in Kanaleneiland kunnen in ieder geval nog een week in de panden blijven. De rechter heeft gisteren besloten dat de donderdag geplande ontruiming niet mag doorgaan.

In juli van dit jaar stonden de krakers ook al in de rechtbank. Toen besloot de rechter dat de flat aan de Monnetlaan vanaf donderdag 22 september ontruimd mocht worden omdat de voorbereidende werkzaamheden in de flat op 1 oktober zouden beginnen met een asbestinventarisatie.

Deze inventarisatie hebben de krakers zelf echter al laten uitvoeren en daardoor zou er geen spoedeisend belang meer zijn. De krakers menen dat de echte werkzaamheden pas volgend jaar beginnen.