Het kort geding tegen de alFitrah Moskee is dinsdag uitgesteld. De advocaat van de moskee verzoekt de rechtbank om de rechter te vervangen, nadat zij niet is ingegaan op de vraag om de zaak uit te stellen.

"De rechter moet wel vooringenomen zijn", zei advocaat Boumanjal volgens BN DeStem tijdens het kort geding. De advocaat van de moskee vroeg vandaag de zaak uit te stellen. In de zaak spande de eigenaar van het pand een kort geding aan wegens achterstallige huur ter hoogte van 180.000 euro.

Maar volgens Boumanjal zouden de nodige stukken om het tegendeel te bewijzen ontbreken omdat de FIOD de administratie van de moskee in beslag zou hebben genomen.

Twee weken geleden was alFitrah in het nieuws omdat de FIOD de moskee binnenviel. De aanleiding waren mysterieuze praktijken en een ogenschijnlijke connectie met al-Queda. Op dit moment wordt dit onderzocht door het Openbaar Ministerie (OM).

De wrakingskamer gaat nu onderzoeken of het verzoek om de rechter te vervangen terecht is. Hierdoor wordt de zaak alsnog uitgesteld.