Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.
 

Tour of the century

Op zondag 18 september vertrekt een tour van 100 auto’s uit 100 bouwjaren vanaf Key West Beachhouse. Op zaterdag 17 september kan een uitgebreide selectie van deze auto’s alvast worden bewonderd in het pop-up museum, omringd door foodtrucks en kinderactiviteiten.

Wanneer: 17 en 18 september
Waar: Werkspoorkathedraal en Key West Beach House, Utrecht
Meer info: website Athlon 

Sprookjesachtige sfeer

Lichtjesavond van Slot Zuylen is inmiddels een traditie geworden. Wanneer een diepe rust na de dag over de buitenplaats valt, komt een gloeiend bloemenveld wuivend tot leven in de wind. Buiten is alles verlicht en binnen kunnen bezoekers, bij hoge uitzondering, zonder gids rondkijken. Een bezoek aan Slot Zuylen is in de avond extra spannend.

Wanneer: zaterdag 17 september vanaf 20.00 uur 
Waar: Slot Zuylen, 
Meer info: website Slot Zuylen

Nazomer in de Kaapse bossen

Bij paddenstoelen denkt men eigenlijk direct aan de herfst. Maar ook in september zijn er vaak al paddenstoelen te zien. Mits het niet te droog is, kan men al stinkzwammen, boleten en andere soorten tegenkomen. Tijdens deze wandeling gaan deelenmers samen met de gids op zoek naar de vroege vogels onder de paddenstoelen.

Wanneer: zaterdag 17 september
Waar: Kaapse bossen, Doorn
Meer info: website Natuurmonumenten

Historische doe- en beleefdag

De historische doe- en beleefdag is een evenement voor jong en oud. Voor kinderen zijn er diverse workshops en ook zijn er buitenactiviteiten zoals handboogschieten, bootje varen of met een tokkelbaan over de Slotgracht vliegen. Het Gilde Zeist geeft elk uur een rondleiding door Slot Zeist en bezoekers kunnen diverse tentoonstellingen bezoeken. Dit jaar is het hoogtepunt een levensecht middeleeuws kampement met ridders en zwaarden in de tuin van het Slot.

Wanneer: zondag 18 september
Waar: In en rondom Slot Zeist
Meer info: website van het geheugen van Zeist

Archeologiedag

Op de Boswerf kunnen bezoekers kennis maken met het vak archeologie op de Boswerf. Men kan deze middag vondsten opgraven, een workshop metaaldetectie volgen, de steek van Napoleon knutselen, broodjes bakken en geschiedenisspellen spelen. Ook is er een kampement met Franse soldaten opgezet.

Wanneer: zondag 18 september
Waar: De Boswerf, Zeist
Meer info: website ODRU

Praat als een Piraatdag

Zondag 18 september wordt de ‘Praat als een piraat’-dag bij het onlangs geopende restaurant Jozef op de Mariaplaats gevierd, met vermaak voor de kinderen en een moment van rust voor de groteren. Bezoekers kunnen zich laten schminken als een echte piraat, hun eigen tekenkunsten laten zien op de tekenwand en aan het einde van de middag krijgt men ook nog een verrassing mee naar huis.

Wanneer: zondag 18 september
Waar: Jozef, Utrecht
Meer info: Facebook evenement Jozef

Lazy Sunday

Bij Loft 88 wordt zondag een evenement georganiseerd ter ere van het einde van het terrasseizoen. Er is muziek van DJ TDK voor lazy sounds, er zijn loungebanken en er is suikerspin en popcorn voor de kinderen. Ook staat nog tot eind september het springkussen klaar.

Wanneer: zondag 18 september
Waar: Loft 88, Utrecht
Meer info: Facebookpagina Loft 88