Bij het grote ongeluk op de Uithof gisteravond zijn twee jonge mannen om het leven gekomen. Een andere jonge man ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.
 

Bus 21 reed met twintig inzittenden op de Padualaan richting Utrecht Centraal Station. Op de kruising met de Sorbonnelaan reed een zwarte Ford Fiesta, met daarin drie inzitten, tegen de voorkant van de bus. Na de botsing tolde de auto een aantal keren rond om vervolgens tegen het verkeerslicht tot stilstand te komen.

Een geschrokken getuige vertelde aan DUIC: "Ik zat in buslijn 12 toen we aankwamen bij het kruispunt waar de trambaan wordt aangelegd. Daar kwam de bus in botsing met een auto, die met een flinke vaart kwam aangereden, waarop de auto tegen een paal knalde."

De inzittenden in de bus belden direct 112. De bestuurder van de auto was op slag overleden, een andere man overleed later in het ziekenhuis. De derde inzittende kon door de brandweer uit de auto worden gehaald en werd daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Op dit moment is de politie nog bezig met het vaststellen van de identiteiten van de slachtoffers. Ook doet de politie nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.