Elf medewerkers van de regionale omroep RTV Utrecht verliezen hun baan. De zender wordt volgend jaar met 1.1 miljoen euro gekort en moet reorganiseren. 

De programma’s Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers verdwijnen van de televisie. Dat meldt RTV Utrecht op de site.

Directeur Paul van der Lugt zegt op het eigen medium: "Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht. Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien."

Hij denkt dat de reorganisatie het gevolg is van het mislukken van de samenwerking tussen twaalf regionale omroepen.

Diverse redacties en programma’s worden samengevoegd en er moet meer aandacht komen voor online. Het programma U Vandaag zal ook niet langer door twee maar één presentator gepresenteerd worden. Presentator Marc van Amstel van het radioprogramma 'Utrecht komt thuis' neemt afscheid.

De reorganisatie is het gevolg van bezuinigingen in het mediabeleid van het Rijk. De 1,1 miljoen euro die wordt gekort bij RTV Utrecht is in totaal 11% van het totale omroepbudget.