Er zijn dinsdag camerabeelden getoond bij Opsporing Verzocht van twee jongens die een buschauffeur in Utrecht overvallen. 

Ze bedreigden hem met een bijl en een vuurwapen en gingen ervandoor met het geldbakje en de rugtas van de chauffeur.

Overval

De overval vond plaats in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus. De chauffeur van lijn 6 vertrok rond half één bij station Overvecht. De bus was toen nog leeg.

Bij de eerste halte op de Donaudreef stonden twee jongens te wachten. Toen de chauffeur stopte en de deuren opende, sloeg een van de jongens met een bijl op de betaalplank en eiste hij geld. De tweede dader richtte zijn vuurwapen naar het slachtoffer.

Tas

De overvallers wilden ook nog de persoonlijke tas van de chauffeur hebben. Die gaf de man aan ze, maar dat was nog steeds niet voldoende voor de daders. Ze wilden ook nog de chauffeurstas, die de meeste chauffeurs bij zich hebben. Maar deze chauffeur had die tas op dat moment niet bij zich. Pas als hij dat een paar keer zegt, rennen de overvallers de bus uit.

Na de overval renden de jongens weg vanaf de bushalte aan de Donaudreef richting de Cupidodreef. De politie is op zoek naar getuigen.