De toekomstige bewoners van de Neudeflat kunnen gebruik gaan maken van een deelauto. Het is voor het eerst dat huurders van Syntrus Achmea-project een optie krijgen voor een deelauto. 
 

Met deze extra dienst wil de vastgoedonderneming tegemoet komen aan de ‘toenemende behoefte van veel stedelingen om een auto te gebruiken zonder deze te hoeven bezitten’.

"Natuurlijk staat een goede woning op de eerste plaats", zegt Peter Appeljan, directeur Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea. "Maar we zien ook een toenemende behoefte aan extra diensten en daar willen we graag in voorzien."

De Neudeflat is geschikt voor deze proef omdat er aan de achterkant van de flat een binnenterrein is met een eigen parkeerplaats. De bewoners van de 88 appartementen moeten tegen een aantrekkelijk tarief uiteindelijk een auto kunnen reserveren.

Verbouwing 

Het voormalig kantoorgebouw van de gemeente Utrecht staat al maanden in de steigers. Er komt een nieuwe gevel  en er worden 88 appartementen gebouwd. De 2-kamer appartementen zijn gemiddeld 52 vierkante meter groot, hebben een balkon en gaan zo’n 1.000 euro kosten.

Vorige maand werd duidelijk dat er geen Vapiano op de begane grond van de flat komt.