Vanaf woensdag 14 september wordt op het oude busstation centrumzijde gewerkt aan de opbouw van een zeer grote bouwkraan. Er zijn 28 vrachtwagens nodig om de kraan aan te voeren en hij wordt 144 meter lang. 

De kraan is nodig om de resterende kolommen voor de Moreelsebrug over het spoor te hijsen. Het gevaarte gaat in de nachten van 19 op 20 en 21 op 22 september aan het werk. De kolommen worden kant-en-klaar per boot in Utrecht afgeleverd, aan de kant van de Croeselaan. Maar dan moeten ze nog over de sporen heen: aan de kant van de Croeselaan worden ze door een ‘kleine’ kraan opgepakt en op het bestaande brugdek gelegd. De grote kraan pakt ze daar over en legt ze op het bouwterrein van het oude busstation.

De brugdelen die op de kolommen komen worden over de weg aangevoerd en afgeleverd bij het oude busstation. Deze worden geplaatst tussen 14 en 17 oktober. Wanneer alle brugdelen over de sporen zijn geplaatst volgen nog de brugdelen die op het oude busstation komen, de trappen, de lift en de bomen. Aan het einde van dit jaar moet men over de brug kunnen lopen en fietsen.