De St. Jacobsstraat in Utrecht is afgelopen augustus flink onder handen genomen, met als meest in het oog springende resultaat het verwijderen van de Bijenkorf-traverse.

Toch zijn de werkzaamheden niet volledig afgerond, met als gevolg dat in de zomer van 2017 er nog een keer flink gewerkt moet worden aan de straat.

Volgende zomer

Doordat de bussen vanaf 22 augustus weer door de straat moesten kunnen rijden, was het genoodzaakt om de werkzaamheden die nog op de planning stonden te stoppen. Doordat de geplande periode te kort was, moet er de volgende zomer ook weer veel gewerkt worden aan de straat.

Zo moeten de oude funderingen nog worden verwijderd en een nieuwe fundering met asfalt moet worden aangebracht op de weg. De ruimte tussen Outdoor De Bever en De Bijenkorf is nu dan ook als laad- en losplaats ingericht.

Planten

Na afronding van deze werkzaamheden wordt in het plantseizoen nog een boom geplant. Ook wordt de scheiding tussen het fietspad en de rijbaan aan de kant van de Bijenkorf aangepast.

De nieuwe inrichting van de straat moet de straat veiliger maken en de files richting parkeergarage La Vie verminderen. Ook moeten de oversteekplekken voor voetgangers en fietsers verbeterd worden.