De vernieuwde Hardebollenstraa in Utrecht is officieel geopend. 

Maadagmiddag hebben honderden mensen tijdens de Culturele Zondag een kijkje kunnen nemen bij de kunstenaars en cultureel ondernemers die nu in de straat zitten. 

Ateliers

De voormalige (en kleine) peeskamers worden sinds enkele weken gebruikt door kunstenaars en ondernemers. Om te vieren dat er sinds lange tijd weer wat te beleven valt in de straat, was er maandag een officieel openingsfeest waarbij het in de gehele straat open huis was. In plaats van prostituees zijn er tegenwoordig ateliers, galeries, mini-werkplaatsen, een radiostation, een theater en verschillende winkeltjes in de Hardebollenstraat te vinden.

In aanloop naar het feest liet Josje Snijders van Utca's Finest al aan DUIC.nl weten dat de eerste ervaringen in de vernieuwde straat 'ontzettend leuk' zijn. "Het is heel anders dan het straatje bij onze winkel (Kintgenshaven, achter de Neude, red.). Hier mogen we niks verkopen, dus gebruiken we de ruimte vooral als showroom. Mensen in de straat lopen hier af en toe naar binnen om te vragen wat we allemaal aan het doen zijn. En al die creatievelingen maken het heel bruisend."