Justitie in Colombia gaat de gepensioneerde Utrechtse dierenarts Peter Putker vervolgen voor moord op zijn vrouw Durdana, zo schrijft de Telegraaf.

Volgens het Openbaar Ministerie in Colombia heeft Putker zijn vrouw vermoord op hun zeilschip voor de kust van Cartagena.

Utrechter Peter Putker beweert dat hij en zijn vrouw werden overvallen door zes gemaskerde mannen tijdens het zeilen voor de Colombiaanse kust. Zijn vrouw zou zijn vermoord terwijl hij in de badkamer zat, maar Colombiaanse justitie wil Putker vervolgen wegens moord.

De Colombiaanse politie twijfelde aan de verklaring aangezien er maar zestig euro is gestolen en waardevolle spullen niet werden meegenomen. Eveneens zijn er op de boot geen sporen gevonden van derden.

Verhoord

Putker is na de moord vertrokken naar Nederland waar hij werd verhoord. Op dit moment werken de politie-instanties uit Nederland en Colombia samen aan het onderzoek.

Nederland is niet van plan Putker uit te leveren aan Colombia. Zij kunnen wel op aanvraag van dit land Putker zijn straf in Nederland laten uitzitten. Nederland kan Putker ook zelf vervolgen voor de moord maar het is juridisch niet mogelijk om een verdachte in beide landen voor de rechter te brengen