Raadsleden bezoeken tippelzone in de Merwedekanaalzone

De toekomst van de tippelzone in de Merwedekanaalzone is ongewis. Vanwege geplande woningbouw moet het gebied verhuizen of afgebouwd worden.

Raadsleden Bülent Isik, Marleen Haage (PvdA) en Dimitri Gillissen (VVD) bezochten dinsdag de tippelzone. "Deze vrouwen zijn niet dom."

De raadsleden gingen langs om te kijken wat de vrouwen die werken in de tippelzone belangrijk vinden. "Ze vinden het hier allemaal fijn werken", vertelt Haage. "Het Zandpad is voor de meesten te duur en er zijn nauwelijks verslaafden onder de vrouwen die hier werken. De vrouwen hier kunnen op een veilige manier wat bijverdienen. De meeste werken hier een paar avonden in de week."

Alleen als er een nieuwe plek beschikbaar is willen de vrouwen verhuizen, vertelt Haage. "Deze vrouwen zijn niet dom en weten dat hun imago niet de beste is en dat niemand zit te wachten op een tippelzone in de buurt. Daarom moet er eerst een vervangende plek zijn als de zone hier weg moet."

Er is kritiek op de rol van wethouder Paulus Jansen (SP) rond de toekomst van de tippelzone. “Het waren de projectontwikkelaars die bij de wethouder het probleem aankaartten. En voor een wethouder van de SP, die toch voor de zwakkeren in de samenleving moet opkomen, had ik wel een iets pro-actievere houding verwacht. We vinden het belangrijk dat iedereen gehoord wordt in deze zaak.”

Tip de redactie