Hoogste punt Poortgebouw feestelijk gevierd

Het hoogste punt op het Poortgebouw van Hoog Catharijne is dinsdagmiddag bereikt. 

Het eindpunt van de verbouwing van Hoog Catharijne lijkt steeds dichterbij te komen. Vorige week dachten omstanders nog dat Het Poortgebouw op instorten stond, nu is op dit gebouw het hoogste punt bereikt.

Dit is dinsdag feestelijk gevierd met een drumband in een hijsbak. Het gebouw wordt één van de blikvangers van Hoog Catharijne. Het is de bedoeling dat het medio volgend jaar open gaat.

Ambiance Hoog Catharijne

Het Poortgebouw was vorige week al een eyecatcher toen het omstanders opviel dat het gebouw wel erg scheef stond. Het gebouw komt naast de Stadskamer en het water van de Catharijnesingel zal er onderdoor lopen. Het Poortgebouw moet de overgang van oude stad en moderniteit aanduiden.

Bij de bouw van het nieuwe Hoog Catharijne is er vooral gelet op de aansluiting van het winkelcentrum met de binnenstad. Bezoekers kunnen straks binnendoor lopen van het Centraal Station naar de stad.

Op deze route ervaart de bezoeker het groen en water van de Catharijnesingel van buiten door de transparante ontwerpen. Op deze manier wordt er geprobeerd de sfeer van buiten naar binnen te trekken.

Tip de redactie