Willem-Alexander en Máxima openen tentoonstelling Aboriginal Art Museum

De tentoonstelling 'Mapping Australia' in het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU) wordt groots geopend op 3 oktober. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken dan de nieuwe tentoonstelling.  

Het Koninklijk Paar doet dit in aanloop naar de staatsbezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland die eind oktober en begin november plaatsvinden. Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de Nederlander Dirk Hartog als eerste Europeaan voet aan wal zette op de westkust van Australië.

In 'Mapping Australia' worden verschillende werelden, tijdperken en zienswijzen samengebracht: de manier waarop Europese ontdekkingsreizigers Australië in kaart brachten en de wijze waarop Aboriginal kunstenaars het land en de diepe verbinding van de oorspronkelijke bevolking met het land verbeelden.

De tentoonstelling laat historische VOC-kaarten uit de 17e en 18e eeuw zien en hedendaagse kunstwerken van Aboriginal kunstenaars voortkomend uit duizenden jaren oude tradities. De tentoonstelling loopt tot en met 15 januari.

Tip de redactie