Zorgen om doorkijk in toekomstige Stadskamer Hoog Catharijne

In het nieuwe Hoog Catharijne, dat vorige week nog in het nieuws was omdat het zou instorten, komt in de zogeheten Stadskamer een glazen vloer zodat er in de singel gekeken kan worden. Deze lijkt echter een stuk minder groot te worden dan in eerste instantie beloofd. 

Dat concludeert het blog Bouwput Utrecht (BU), dat al jaren de ontwikkelingen in het stationsgebied op de voet volgt. Op de impressies die Klepierre (voorheen Corio) heeft verspreid, valt een grote bak te zien waarin men kan neerkijken op de singel.

Uit foto’s blijkt nu dat er grote balken zijn aangelegd waar de doorkijk zou moeten komen. Zodoende lijkt er van het beloofde beeld (foto) weinig terecht te komen.

In 2012 heeft de gemeenteraad vastgesteld dat er 250 vierkante meter glazen vloer moet komen in het nieuwe Hoog Catharijne. In een motie een jaar later heeft toenmalig GroenLinks-raadslid Chiel Rottier zijn zorgen nog een geuit over de invulling van deze 250 vierkante meter, omdat dit nergens was vastgelegd.

Volgens BU is de invulling van de doorkijk-gaten anders geworden omdat Klepierre de hal ook wil gebruiken voor evenementen waar een grotere belastbaarheid voor nodig is. Om dat te realiseren zijn de zwaardere balken nodig.

Tip de redactie