De keuken verbouwen tijdens een hittegolf. De meeste mensen moeten er niet aan denken, maar bij Grand Café Lebowski is het de komende weken de realiteit. De kroeg op het Domplein maakt echter van de nood een deugd en heeft een mobiele keuken buiten geplaatst, mét dakterras. "Het is een beetje kamperen."

Het dakterras zit rond een uur of drie vrijdagmiddag nog niet helemaal vol. Het is domweg te heet voor de meeste terrasbezoekers. Eigenaren Marco Terlou en zijn vrouw Kim Tielemans zijn wel maar wat blij met de tijdelijke, unieke plek.

"We waren eerst aan het kijken of we tijdens de verbouwing een foodtruck konden plaatsen", vertelt Terlou. "Maar toen we zagen dat er speciale keukencontainers bestonden waar we onze eigen apparatuur in konden aansluiten, was de keus niet moeilijk."

Toen er daarna bleek dat er ook nog een speciaal dakterras op de container kon worden gebouwd was het helemaal feest. "Je krijgt er echt een vakantiegevoel van. Een soort Parade sfeer. Helemaal ’s avonds, dan schreeuwt deze plek om cocktails", zegt Tielemans.

Tosti's

De mobiele keuken staat waarschijnlijk tot en met 10 september voor de deur bij Lebowski. En tot die tijd hanteert het café een speciale 'verbouwingskaart'. "Het is wat simpeler dan onze normale kaart. Er staan vijf uitgebreide tosti’s op. Niet simpele ham/kaas tosti’s, maar speciale met bijvoorbeeld geitenkaas en portobello. Ook staan er drie burgers en taco's op het menu", legt Terlou uit.

Inmiddels is het personeel ook gewend aan de plek op drie meter hoogte. "Het is iets meer lopen, maar het is goed voor de conditie. We werken er nu wel met disposibles zodat het allemaal wat makkelijker is", legt Terlou uit. "Het is een beetje kamperen, maar het is hartstikke leuk!"