Op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn bruist het de komende weken. Er staan veel culturele evenementen op het programma: van foodtruckfestival Vorkje Prik tot het tiendaagse spektakel Showman’s Fair van Mobile Arts.

De Showman’s Fair is een ontmoeting tussen bewoners en Utrechtse makers van theater, dans, muziek en vertelkunst. Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 september is elke dag een verrassing, zowel voor performers als publiek. De acts buitelen over elkaar heen. Er is een gezamenlijke ontvangst, een diner en feest.

De Showman’s Fair is een nieuw avontuur van Terts Brinkhoff (De Parade, Mobile Arts) waarmee hij de wereld wil gaan veroveren. Het is een festival, maar voelt eerder als een bruiloftsfeest. De artiesten hebben allemaal hun eigen tent of attractie en het hele terrein verandert een aantal keer per avond van vorm.

Daarnaast komt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus foodtruckfestival Vorkje Prik naar het Berlijnplein. Dat weekend worden de smaakpapillen geprikkeld door de beste foodtrucks. Op zaterdag 17 september worden films vertoond vanaf de bakfietsbrommer ‘de Brommerbios’ en op vrijdag 14 oktober is het lichtkunstfestival Schaalkabaal te zien, waar licht en de enorme bouwplaats een bijzondere combinatie gaan vormen.

Centrale locatie

Het Berlijnplein ligt centraal in Nederland, op het dak van de A2 in Utrecht Leidsche Rijn en is goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Het Berlijnplein is Utrechts nieuwste evenementenlocatie waar de komende jaren nog heel veel te beleven valt. Volg de nieuwste ontwikkelingen via www.berlijnpleinutrecht.nl.