De officier van justitie eiste vandaag celstraffen van drie tot zes jaar voor de vier mannen die begin dit jaar een woning op de Zuidpooldreef in Utrecht gewelddadig overvielen. 

Vandaag stonden de vier mannen voor de rechter. Eén man stond terecht voor zijn rol als tipgever, tegen hem werd vier jaar geëist. Hij gaf twee andere mannen de tip dat de bewuste bewoner op de Zuidpooldreef veel geld in huis zou hebben.

Die twee mannen, van 39 en 28 jaar, gingen daarop naar de woning, belden aan met bivakmutsen en drongen de woning binnen. Eenmaal binnen bedreigden ze de twee bewoners, een vader en zijn zoon, met een (nep)vuurwapen en bonden hen vast.

Daarna doorzochten ze het huis, waarbij ze 1800 euro, een telefoon en een pakje shag buitmaakten. Voordat ze het huis verlieten, sloten ze de vader en zijn zoon op in het toilet. Tegen deze twee mannen is 5,5 jaar en zes jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Uitkijk

De vierde verdachte had bij de diefstal geholpen door op de uitkijk te staan. Aangezien de overval plaatsvond in een woning tegenover het politiebureau, was zijn rol volgens de officier van justitie essentieel. Tegen hem is drie jaar cel waarvan één voorwaardelijk geëist.

Voor de bewuste overval op de Zuidpooldreef is veel media-aandacht geweest, zo zaten beelden van de overval in Opsporing Verzocht. Daaruit kwamen meerdere tips. De rechter doet op 5 oktober uitspraak in de zaak.

The post Celstraffen tot zes jaar geëist voor woningoverval Zuidpooldreef appeared first on De Utrechtse Internet Courant.