Maandagvond om 20.00 uur klinken er Beatlesnummer vanaf de Domtoren. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig geeft zo een muzikaal eerbetoon aan The Beatles tijdens het laatste zomeravondconcert van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV).

Malgosia Fiebig wordt vanavond bijgestaan door pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro. Volgens Fiebig is het altijd spannend of de piano’s op tijd – en heel – bovenkomen. "Als er bijvoorbeeld te veel wind staat, dan is het niet mogelijk om alle instrumenten boven te krijgen. Maar gelukkig ging het goed vanochtend."

Het slotconcert zal worden geopend met het nummer Hello Goodbye. Daarna zullen er meer Beatleshits klinken vanaf de Domtoren, zoals She Loves You, Help en Yesterday. "We spelen een uur lang de meest bekende nummers", aldus Fiebig. Zelf kijkt ze het meest uit naar het nummer Eleanor Rigby.

Om 17.00 uur krijgt de binnenstad al een voorproefje: dan doet Fiebig met de twee pianisten de laatste soundcheck om te kijken hoe de balans tussen de beiaard en de piano’s is. Om 20.00 uur begint het officiële slotconcert. Vanaf dat moment klinken er een uur lang Beatleshits vanaf de Domtoren, te beluisteren vanaf de tweehonderd stoelen op het Buurtkerkhof of natuurlijk ergens anders in de Binnenstad.

The post Slotconcert Domtoren opent met Beatlesnummer Hello Goodbye appeared first on De Utrechtse Internet Courant.