Op Facebook is er een actie gestart om de hoeken van het stadion Galgenwaard dicht te maken. De supporters achter de actie willen zo een betere sfeer en meer supporters in het stadion krijgen. 

"Het is een lang gekoesterde wens onder een groot deel van de supporters van FC Utrecht", vertelt FC-supporter Jacques van der Linden. Door de open hoeken in het stadion gaat een groot gedeelte van de aanmoedigingen verloren en dat komt de sfeer in het stadion niet ten goede."

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik heeft een jaar geleden nog aangegeven dat het dichtmaken van de hoeken een te dure ingreep is voor de club. Maar de supporters zien wel mogelijkheden.

FC Utrecht heeft volgens Van der Linden aangegeven een deel van de transferinkomsten te willen steken in het verbeteren van de accommodatie. "Een uitgelezen moment om nu eindelijk ook eens rekening te houden met de wensen van de fans op de tribunes en niet alleen met de zakelijke bezoekers."

Betere sfeer

Met de actie hopen de supporters op een betere sfeer en toenemende bezoekersaantallen. "Een paar jaar geleden was de sfeer in de Galgenwaard een voorbeeld voor de rest van Nederland en kwamen er beduidend meer fans naar het stadion."

Op de facebookpagina is te lezen dat wanneer er tienduizend likes zijn behaald, de supporters achter de pagina een officieel verzoek gaan indienen bij FC Utrecht. "We willen dan proberen om nog tijdens de winterstop over te gaan op het dichtmaken van de hoeken."