Chef-kok Pronto Pronto gaat verder met eigen zaak

Nog twee weken kan er gegeten worden in restaurant Pronto Pronto aan de Schoutenstraat voordat het op 1 september uit is met de pret. Dan sluiten de deuren omdat de eigenaren zich willen concentreren op hun foodcafé Elize op de Mariaplaats.

Voor chef-kok Rens van Buuren die met veel plezier in de keuken stond is dat een hard gelag, maar hij grijpt nu zijn kans om zelf aan de slag te gaan. "De filosofie van Pronto Pronto leeft voort in Piatto."

"Piatto krijgt straks een kaart die sterk lijkt op wat we in Pronto Pronto hebben", vertelt Van Buuren, die eerder onder meer werkte bij Delano en Anafora. "De zaak wordt wel anders en geen kopie van Pronto Pronto. We krijgen zoveel reacties binnen van mensen die het jammer vinden dat we sluiten, dat ik besloot dat er een goede Italiaan in de stad moet blijven."

In Piatto krijgen de gasten Italiaans georiënteerde, kleine gerechtjes. "We mikken op het midden/hoog segment. Dus serieus eten, maar wel toegankelijk voor iedereen. Daarbij komen veel wijnen die ook allemaal per glas geschonken gaan worden." 

Massaal

"Het mooie aan Pronto Pronto is dat het echt om het eten draait. Niemand komt hier om een drankje te doen. Dat wil ik ook bereiken in Piatto. De wijnen zijn trouwens in samenwerking met Margaret Wines op het Oudkerkhof samengesteld."

Het pand aan het Vredenburg (het oude Revenge) is groot, maar moet geen massaal, druk restaurant worden. "Nee, ik wil niet zo’n zaak waar zo veel mogelijk stoelen en tafels op elkaar zijn gedrukt. Als ik zou willen zou ik hier straks honderdvijftig zitplaatsen kunnen creëren, maar ik denk dat ik het bij honderd houd."

Potentie

Maar waarom heeft Van Buuren niet zelf Pronto Pronto overgenomen? "Ik zag in het pand aan het Vredenburg meer potentie dan op de huidige locatie. En nu heb ik met behulp van crowdfunding de kans om mijn eigen zaak te starten." 

Tot en met zondag hebben vrienden, familie en geïnteresseerden kans om mee te investeren in het restaurant voordat grote investeerders zich ermee gaan bemoeien.

"De crowdfunding gaat sowieso goed komen dus we kunnen per 1 september direct aan de slag met verbouwen. Het streven is om ergens in november uiteindelijk open te gaan met de zaak." Van Buuren had ook de kans om aan de slag te gaan op het Oudkerkhof. "Het Vredenburg is, nu de singel terug is, weer helemaal upcoming. En hier kan ik ook een klein terrasje voor de deur beginnen", besluit Van Buuren.

Tip de redactie