Huiskat café De Poort overleden

'De koning van het Ledig Erf', kater Bertus, is begin deze week op vijftienjarige leeftijd overleden.

De kat waakte tien jaar lang over café De Poort in Utrecht en de rest van het plein.

Al ruim een decennium was de kat verbonden aan café De Poort. Vaste gasten was het de laatste weken al opgevallen dat Bertus niet meer te vinden was in de kroeg. "Toen heb ik de gasten via Facebook ook laten weten dat hij ziek was", vertelt bedrijfsleider Peter van Gijzen.

Donaties

"Vervolgens is er gul gedoneerd om ervoor te zorgen dat er goede pijnstillers konden worden aangeschaft en hij geen lijdensweg heeft gekregen."

Bertus werd De koning van het Ledig Erf genoemd omdat hij altijd zichtbaar was rondom het plein. "Als hij niet bij ons in de vensterbank lag, was hij wel te vinden in het café Ledig Erf of op het terras. En anders was hij op bezoek bij Meneer Smakers of het Louis Hartloopercomplex."

Opvolger

Van Gijzen gaat nu op zoek naar een nieuwe kat. "Maar een waardige opvolger vinden gaat nog niet zo snel lukken. Een kat met zoveel bravoure, stijl en bazigheid vind je niet zomaar. Hij was nergens bang voor, een uniek beest."

Gisteren liet Van Gijzen aan de buitenwereld weten dat de kat na twee weken ziektebed was overleden. "De reacties stroomden vervolgens binnen. Dat was leuk om te lezen. We gaan hem missen."

Tip de redactie