Podium Onder de Dom weigert betaalde ranglijst Iens.nl

De restaurantwebsite Iens rangschikt restaurants op basis van betaling. Daar is Chef-kok Leon Mazairac van restaurant Podium Onder de Dom het niet mee eens.

Restaurant Podium Onder de Dom, één van de betere restaurants van Utrecht, staat vanaf heden niet meer vrijwillig op Iens.nl.

Reserving

De recensiesite, die vorig jaar is verkocht aan Tripadvisor, gaat als eerste de betalende restaurateur in beeld brengen wanneer een bezoeker een reservering wilt plaatsen.

Mazairac, in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau, bedankt Iens voor de samenwerking maar geeft aan dat het tijd is voor 'een nieuw paar schoenen.'

Lijstje

"Ik ga logischerwijs niet mee in de wereld van betaald bovenaan een lijstje staan." Jarenlang heeft Podium Onder de Dom dankzij mooie recensies bovenaan op Iens.nl gestaan.

Mazairac hoopt dat de consument en andere restaurateurs, net als Podium Onder de Dom, niet mee doen aan betaalde ranglijsten. Hij sluit zijn post op Facebook af met een tip aan de consument: "Een recensie schrijven is eigenlijk wel een beetje 2005. Rechtstreeks communiceren is het nieuwe recenseren voor de consument, denk ik."

Tip de redactie