VVD vraagt om maatregelen aanrandingspraktijken zwembaden

Kritische vragen worden gesteld aan het Utrechtse college van B&W over aanrandingspraktijken bij jonge meisjes in zwembaden.

Dit naar aanleiding van een noodkreet op Facebook van een bezorgde vader die meerdere malen getuige was van de aanrandingspogingen. VVD-Raadslid Queeny Rajkowski stelde schriftelijke vragen.

Op 2 augustus poste Albert Mulder op Facebook een tekst met de volgende kop: 'Vaders GEZOCHT! Of ben je een mietje?'. Hij schreef de tekst naar aanleiding van zijn bezoek aan zwembad De Kwakel. Tijdens dit bezoek concludeerde hij dat jongens meisjes lastigvallen en proberen aan te randen.

Aanrandingspraktijken

De VVD vindt de aanrandingspraktijken in de zwembaden onacceptabel en vraagt het college daarom om maatregelen. Deze zomer zijn er drie meldingen van zwembad De Kromme Rijn en De Kwakel naar boven gekomen. Of dit het werkelijke aantal is, is niet duidelijk.

De VVD wil weten of er eerder incidenten plaats hebben gevonden en of hiervan melding is gedaan bij de gemeente of bij de Utrechtse zwembaden. "Heeft het college al grip op de groep probleemmakers, is er een harde kern dat onder toezicht staat?" vraagt Rajkowski zich af.

Procedure

Vooral de procedure na een melding vindt de VVD belangrijk. Vader Mulder stelt overheid, ouders en de omgeving (sociale controle) verantwoordelijk om het probleem op te lossen.

De VVD is ervan overtuigd dat ouders, zwembadpersoneel, gemeente en politie er alles aan willen doen om de situatie in de zwembaden te handhaven. Volledig overzicht op de situatie is hierbij van cruciaal belang.

Tip de redactie