De UIT in Utrecht is weer van start

De week van de Utrechtse Introductietijd (UIT) is maandag om 9:00 uur gestart in TivoliVredenburg. Vrachten studenten worden losgelaten in de stad. 

Deze week zal voor hen het bier rijkelijk stromen en de beats zullen uit de boxen knallen waarna de meesten zich vervolgens zullen inschrijven bij een studentenvereniging gevolgd door een ontgroening.

De agenda van de UIT zal niet veel afwijken van de voorgaande jaren. Maandagmiddag zal de traditionele introlunch plaatsvinden in het Wilhelminapark. De lunch biedt de aankomende studenten de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen.

Wilde studenten
Na de lunch volgt Crazy 030. De nieuwe losgeslagen studenten leren de stad kennen door middel van ludieke opdrachten. ’s Avonds zullen de jongens van Streetlab optreden in TivoliVredenburg.

Uitrusten
De eerste dag zal na een avond feestvieren een feit zijn en het energieniveau zal langzaam dalen. De beste plek voor deze nachtbrakers om te ontspannen is op de Neude. Je kan hier genieten van een hapje, drankje en muziek en dat onderuit gezakt in een zitkussen.

Singelparade
Een belangrijk onderdeel van de UIT is om er als student achter te komen bij welke vereniging hij of zij zich wil aansluiten. Om de student kennis te laten maken met de opties vindt zoals elk jaar de parade plaats. Dit jaar vindt deze stoet plaats op boten door de Singel. De studentenverenigingen zullen zich presenteren op de boten waarna de studenten op woensdagavond kunnen gaan feesten bij hun favoriete vereniging.

De hele week zal in het teken staan van elkaar, de stad en de verenigingen beter leren kennen. Een informatief programma met onder andere SIB-talks, debatten en de informatiemarkt worden afgewisseld met grote feesten in zowel de Ekko, Tivoli en op de sociëteiten van de verenigingen.

Tip de redactie