Bouw het Nieuwe Zandpad van start

De bouw van het Nieuwe Zandpad gaat aanstaande maandag van start. De eerste werkruimten van de nieuwe prostitutiezone moeten in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen gaan worden.

Voor de aanleg van het nieuwe straatje wordt maandag begonnen met het vellen van in totaal 230 bomen. De sekswerkplekken komen haaks te liggen op het oude Zandpad op de Einsteindreef in Overvecht. Het hele gebied tussen de Vechtdijk en de Rode Brug en rond het Nieuwe Zandpad wordt opgeknapt.

Na de bouw van het Nieuwe Zandpad wordt nieuw groen aangeplant om de prostitutiezone zo veel mogelijk aan het zicht te onttrekken. Dit gebeurt overigens ‘niet te veel’ omdat het gebied veilig en overzichtelijk moet blijven. Er komen ongeveer 75 nieuwe bomen terug in de omgeving van het Nieuwe Zandpad.

Sluiting

In de oude situatie op het Zandpad ging het mede mis doordat er slechts één exploitant was voor de boten aan het Zandpad. In deze nieuwe situatie moeten er straks minstens vijf exploitanten komen. Ook kunnen prostituees ervoor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan in de sekswerkplekken.

Tip de redactie