Het gloednieuwe Stayokay geopend op de Neude

Het gloednieuwe Stayokay hostel op de Neude is geopend. Sinds vrijdag checken de eerste gasten al in. Op vijf oktober wordt het hostel, in aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen, officieel geopend.

De horeca in de Stayokay heet 'The Fifth' omdat de nieuwe vestiging van Stayokay op nummer vijf op de Neude is gevestigd. De Stayokay is de op één na grootste vestiging van het bedrijf in Nederland. Alleen Amsterdam heeft op dit moment een groter Stayokay. "Stayokay is een plek waar iedereen zich thuis moet gaan voelen. Gast of geen gast, iedereen is hier welkom", zegt marketing en salesmanager Jennifer Woltjer.

De zussen Janine- en Hetty Hofman zijn één van de eerste gasten ooit die gaan overnachten in het nieuwe hostel. Ze zijn van plan vier dagen te overnachten in de binnenstad van Utrecht. "Op de site van Stayokay zag ik dat het hostel werd geopend op twaalf augustus", vertelt Janine Hofman bij de incheckbalie.

"Ik wilde al langer met m’n zus weg dus heb ik haar de keus gegeven tussen Reykjavik en Utrecht. Ze reageerde niet, dus heb ikzelf maar besloten om naar Utrecht te gaan."

Podium

Stayokay wil het gemeenschapsgevoel versterken door het organiseren van verschillende activiteiten. Mensen kunnen onder meer op zondag om zeven uur met het bord op schoot voetbal komen kijken, het hostel organiseert optredens en er worden gezamenlijke eetavonden ingeroosterd. Stayokay hoopt ook binnenkort Utrechters met talent te verwelkomen in het hostel. "Wij bieden iedereen die het leuk vindt om hier iets te doen graag een podium", zegt Woltjer.

Op de eerste verdieping van het hostel is een groot loungegedeelte ingericht. "Idee is dat gasten hier rustig kunnen eten, maar ook kunnen Utrechters hier gewoon een drankje komen doen", aldus Woltjer. "Je drinkt hier een drankje met vrienden tijdens een optreden van een lokale band en ontmoet mensen uit alle windstreken." Naast eten en drinken kunnen mensen ook werken op flexplekken of een vergaderruimte afschrijven.

Oude kantoor

Stayokay is gevestigd in het oude kantoor van de ABN-AMRO. Daar zijn nog overblijfselen van te bewonderen in het pand. De oude glazen lift wordt gebruikt en de oude kluis van de bank dient nu als veilige opbergplek. Ook de oude tegel boven de hoofdingang, waar nu het logo van Stayokay overheen hangt, krijgt een plek in het hostel.

Verder ademt het hostel 'Stayokay' en 'Utrecht'. Op de muren van de slaapkamers zijn in het Engels wetenswaardigheden over de stad te lezen. Op de muren buiten de slaapkamers komt de geschiedenis van Stayokay in Nederland terug door oude krantenartikelen.

Het hostel krijgt in totaal 258 bedden verspreid over zestig kamers. Er zijn twee-, vier-, zes- en achtpersoonskamers. Veel kamers bieden uitzicht over de Neude en een paar kamers kijken uit op de Domtoren. Bijzonder is dat de stapelbedden in de grotere kamers allemaal een ingebouwde USB-aansluiting krijgen.

Tip de redactie