De nieuwe snackbarketen ‘Frites Atelier Amsterdam’ van topkok Sergio Herman krijgt vanaf oktober een filiaal op de Steenweg. Deze zaak gaat ook in Utrecht 'Frites Atelier Amsterdam' heten.

"We hebben gekozen voor de naam 'Amsterdam' omdat het idee voor ons concept daar ook is ontstaan en hier ook onze flagship zal openen", laat office manager Marjolein Weener weten.

"We willen uniform blijven. Daarnaast hebben we internationale ambities; we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen."

De eerste vestiging van de frietzaak is inmiddels geopend in Den Haag en de komende wekenmaanden moeten er nog vier zaken gaan openen. Amsterdam, Arnhem en ook Utrecht krijgt een 'Frites Atelier Amsterdam'.

Driesterrenzaak

In april heeft Herman aan het horecablad Entree Magazine laten weten dat een portie frites van 250 gram 3,50 tot zes euro gaat kosten, afhankelijk van gekozen saus en andere topping. Een groentegerecht zal te verkrijgen zijn voor 5 tot 7.50 euro.

De topkok sloot in september 2013 zijn driesterrenzaak Oud Sluis. Een jaar later openden de deuren van zijn restaurant The Jane in Antwerpen.