Opening 'De Pizzabakkers' op de Nachtegaalstraat uitgesteld na brand

Het nog niet geopende Italiaanse restaurant De Pizzabakkers in de Nachtegaalstraat is gisteravond getroffen door een brand. De opening moet daardoor met twee maanden worden uitgesteld.

Plan was om vrijdag te gaan proefdraaien en volgende week zou het restaurant zijn deuren voor het publiek openen. Voor de brand ontstond, waren eigenaren Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb in het restaurant alle puntjes op de i aan het zetten.

"We hadden alles zo mooi gemaakt", zegt Herbschleb. "Toen we even weggingen en weer terugkwamen was de brand blijkbaar al ontstaan.”

De jongens geven aan dat de brand waarschijnlijk ontstaan is in een prullenbak. "Waarschijnlijk is er daar iets gaan broeien. Het was een klein brandje, maar we hebben nog steeds heel veel schade", aldus Herbschleb.

Verzekering

"De muren zijn zwart en de geur van brand zit in de hele inrichting." De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat de vlammen zich verder konden verspreidden.

De jonge ondernemers moeten de opening van De Pizzabakkers nu met zeker twee maanden uitstellen. "Vandaag komt er iemand van de verzekering alle schade opnemen en weten we hopelijk wat meer. Het gaat een hele tijd duren om hier overheen te komen", zegt Herbschleb.

Tip de redactie