Na 42 jaar maakt restaurant Aal plaats voor Buck's BBQ House

'Dikke, vette' barbecues aan de Oudegracht. Dat belooft Robbert Herben van 'Buck's BBQ House' dat eind augustus opent. Het vlees zal hier op Zuid-Amerikaanse stijl langzaam gegaard worden. "Deze plek is een ruwe diamant."

Dat je niet te diep in het glaasje moet kijken bij Buck's BBQ House wordt duidelijk als je langs de gracht loopt. Zigzaggend om de boom langs het water kom je via een smal pad aan bij het restaurant. Nu hangt daar nog een bord met 'Restaurant Aal' erop, maar deze zal snel vervangen worden voor Buck's BBQ House.

Robbert Herben en zijn vrouw Marije Treffers zijn de eigenaren van Buck's BBQ House. Voorheen zat hier 42 jaar restaurant Aal, voormalig eigenaar Andries Klaassen vond het tijd om te stoppen. 

"Tweeënveertig jaar van bij schnabbelen tot provisionele horeca hebben diepe sporen in mijn tere ziel gegrift. Horeca is passie voor de gasten en de producten die je verkoopt maar als je blij bent met een rustige avond dan is het een signaal om er maar eens mee te stoppen", schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Nieuwe ondernemer

Klaassen had geen moeite om een nieuwe ondernemer te vinden voor de prominente plek in de stad. Hij vond het belangrijk dat zijn 'kindje' op de juiste manier voortgezet wordt. In Herben zag hij de juiste ondernemer.

"Hij vond mij een enthousiaste ondernemer. Daar waren mijn vrouw en ik maar al te blij mee want de locatie is perfect. Het is een ruwe diamant. Eerst was het idee om Aal over te nemen maar ik denk dat het restaurant zijn beste tijd heeft gehad", aldus Herben.

Slow cooked

Herben is geen groentje binnen de horeca, restaurant De Branding en Amerikana staan ook onder zijn naam. "De Branding is erg laagdrempelig en Amerikana is luxer. Met Buck's BBQ House wil ik een middenweg kiezen, de smaken van Amerikana maar het niveau van De Branding."

Een barbecue-tent stond nog op zijn wenslijst. "De Zuid-Amerikaanse stijl spreekt mij erg aan. Gezelligheid en een goed stuk vlees." Hebben we dat niet al in Utrecht? "Wij zijn niet een steakhuis. Ons vlees is slow cooked. Denk aan een dienblad met langzaam gegaarde buikspek, mais, friet en augurken. Maar het gaat natuurlijk vooral om de sauzen."

Over de komst van de barbecue was nog wat onduidelijkheid. In eerste instantie wilde Herben gebruik maken van ovens, fornuis en de frituurpan maar bij nader inzien vond hij dit een beetje krom en liet hij weten toch barbecues te bestellen.

"Een barbecuerestaurant zonder barbecue zal voor de gasten lastig te begrijpen zijn. Er gaat dus een dikke, vette barbecue komen."

Hip

Restaurant Aal zal niet meer terug te zien zijn in Buck's BBQ House. "We gaan het helemaal omgooien. Je ziet tegenwoordig dat veel hippe restaurant een industriële inrichting hebben. Dit gaan wij minder doen, we willen het in een eigen jasje steken en het kleurrijk maken." 

Ondanks dat er niet gekozen wordt voor een industriële uitstraling noemt Herben Beers & Barrels en Stan & Co als vergelijkbare restaurants qua gezelligheid en borrelen.

"We zullen open zijn vanaf een uur of vier 's middags tot middernacht waarbij een DJ hitjes gaat draaien. Wij zullen ons met name richten op toeristen en studenten maar uiteraard is iedereen welkom."

Tip de redactie