Vijf leden van de Utrechtse Bossaball Vereniging zijn deze week naar Rio de Janeiro vertrokken voor een demonstratietoernooi. 

Het regenachtige weer in de Zuid-Amerikaanse stad houdt de spelers in spanning of de eerste wedstrijd tegen hun grootste concurrent België vandaag doorgaat.

Bossaball Club Utrecht

Bossaball is een mix van volleybal, voetbal en turnen. Het wordt gespeeld op een groot luchtkussen met trampolines in het midden. Toen Wilco Nijland, oprichter Bossaball Club Utrecht, tien jaar geleden opzoek was naar unieke volleybalevenementen, ontdekte hij Bossaball.

"Ik vond het gelijk gaaf en een uitdaging om de sport zo groot mogelijk in Nederland te maken", vertelt Nijland. Inmiddels is de sport in 25 verschillende landen geïntroduceerd, waarvan Brazilië, Argentinië, Colombia, België en regerend wereldkampioen Nederland de sport vertegenwoordigen in Rio.

Selectie

Het selectieteam uit Nederland bestaat uit vijf spelers, waaronder de twintigjarige Ries Verhoeven uit Utrecht. In het verleden heeft hij zowel gevoetbald als gevolleybald, waardoor hij de technieken goed beheerst. "Ik speel nu ongeveer drie jaar bossaball. Door Wilco ben ik met de andere vier spelers uit Nederland gekozen om deel te nemen aan het toernooi."

Toplocatie

Naast het winnen, is het voor Nijland en Verhoeven belangrijk om de sport aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. "We verwachten veel publiek, aangezien we op een toplocatie staan", zegt Verhoeven.

Tot vrijdag zal het team drie wedstrijden spelen. De uitkomst zal uitwijzen of ze zondag in de finale staan.