Agenten hebben in de nacht van zaterdag 6- op zondag 7 augustus een verdachte aangehouden op verdenking van straatroof. De verdachte is een 20-jarige dakloze.

Rond drie uur snachts liep er een 41-jarige Utrechter met zijn fiets aan de hand op de Boothstraat toen hij werd aangesproken door een onbekende man die om geld vroeg. De Utrechter gaf aan dit niet te hebben en liep verder.

Op de Breedstraat zag hij dezelfde onbekende man weer. Dit keer vroeg hij op een bedreigende manier om geld en dreigde met een fles. De verdachte gaf het slachtoffer een duw waardoor hij viel en werd geschopt.

De Utrechter bleef aangeven geen geld te hebben. De verdachte bleef schoppen en sloeg het slachtoffer met een fles. Vervolgens pakte hij de fiets en telefoon van de Utrechter en ging ervandoor.

Omstanders hielpen het slachtoffer en schakelden de politie in. In de omgeving werd gezocht door agenten en ze zagen de verdachte fietsen op de Loeff Berchmakerstraat. Hij reed het Neude op, ging langs de terrassen en reed daar bijna twee mensen aan. De verdachte vervolgde zijn weg richting de Oudegracht en kwam recht op een agent af. De agent kon de weg blokkeren met zijn fiets.

De verdachte kwam ten val en kon worden aangehouden door de politie. De man zit momenteel vast. De politie weet nog niet hoe het met het 41-jarige slachtoffer gaat..