Je fiets parkeren in de stad moet volgens de gemeente makkelijker en milieuvriendelijker gaan worden. Vanaf woensdag wordt de parkeerroute voor fietsers uitgebreid met informatieborden voorzien van een zonnepaneel.

In 2017 moet één derde van de in totaal 26 informatieborden voor fietsers op zonne-energie werken. De borden leiden fietsers in 2017 naar in totaal elf fietsenstallingen in de binnenstad en in het stationsgebied. Op dit moment staan er 21 borden in de stad die leiden naar zes stallingen.

Woensdag begint de gemeente met werkzaamheden in de buurt van de Universiteitsbibliotheek aan de Wittevrouwenstraat. De populaire fietsenstallingen van de bibliotheek worden onder andere opgenomen in het verwijzingssysteem.

Om de informatieborden te kunnen realiseren wordt de straat, ter plaatse van de masten, vanaf aanstaande woensdag tot en met 20 augustus opgebroken.

Werking

Het parkeersysteem werkt hetzelfde als de parkeerroute voor auto’s. Op de aanrijroutes naar de binnenstad en het stationsgebied laten digitale borden het aantal vrije plaatsen in de dichtstbijzijnde fietsenstallingen zien.