Minder bezoekers voor Theaterfestival de Parade

Theaterfestival de Parade in het Moreelsepark was dit jaar wat minder populair dan vorig jaar. Er werden minder kaarten verkocht.

Vorig jaar kwamen er nog 87.000 mensen genieten van de Parade. Het is nog niet duidelijk hoeveel minder kaarten er precies zijn verkocht.

Volgens Parade-woordvoerster Mijke Godschalk zijn er een aantal omstandigheden van invloed geweest op de verminderde belangstelling van het Utrechtse publiek. "We hadden wat slechtere weersomstandigheden dan vorig jaar. Ook waren er, naast ons, veel andere evenementen in de stad", zegt Godschalk. "Vorige zaterdag was er bijvoorbeeld de Rubberbootmissie. Mensen maken dan een keuze."

Utrecht

Ondanks het ontvangen van minder mensen is de organisatie zeer te spreken over de 26e editie van de Parade in Utrecht. Utrechters houden volgens Godschalk ontzettend van theater. "Het was bijzonder goed te zien dat een nieuw gevarieerd programma weer goed werd opgepikt", zegt ze. "Vooral de voorstelling 'Sportmonologen' en de nieuwe musical van de Jeugd van Tegenwoordig waren ontzettend populair en zaten snel vol."

Om 22:00 gisteravond sloot de Parade zijn festivaldeuren. Onmiddellijk werd begonnen met afbreken. Vanaf vrijdag staat het festival namelijk al in Amsterdam.

Tip de redactie