Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Het magazine houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.

Forten vol Verhalen op Fort aan de Korte Uitweg

Op zaterdag 6 augustus strijkt Forten vol Verhalen van 14.00 tot 17.00 uur neer op Werk aan de Korte Uitweg. Ga luisteren naar de verhalen van Eric Borrias en Mirjam Mare en verken meteen het fort. Er is ook een leuke horecagelegenheid.

Wanneer: zaterdag 6 augustus, 14.00 uur tot 17.00 uur
Waar: Fort aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42A, Tull en’t Waal
Meer info: website fort

Knutselworkshop tijdens diner bij Bij Hen
In Maartensdijk zit het restaurant Bij-Hen. Dit oude pand is prachtig gerenoveerd en biedt voor de kinderen een leuke speelplek binnen en buiten. Op zondag wordt er tijdens het diner (of de borrel) een knutselworkshop georganiseerd. Kinderen kunnen een mooie windgong maken. Graag reserveren. Klaar met knutselen? Er staat buiten ook een springkussen.

Wanneer: zondag 7 augustus van 16.00 uur tot 19.00 uur
Waar: Bij Hen, Maartensdijk
Meer info: website van Bij Hen

Een bezoek aan Kasteel de Haar
In de zomervakantie zijn er elke dag speciale kinderrondleidingen door Kasteel de Haar. Zo kun je de bijzondere slaapkamers van dichtbij bezoeken. Om niets te missen, doe je natuurlijk de parkspeurtocht. Wil je meer lezen over een bezoekje aan Kasteel de Haar? Bekijk dan het verslag van gastblogger Laura op Bier en Appelsap.

Wanneer: tijdens de openingstijden van Kasteel de Haar (t/m 4 september de slaapkamerrondleiding)
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Speciale kinderrondleiding op de Domtoren
Op zondag is er een speciale kinderrondleiding. Aan de hand van het dagboek van Jan de Bouwknecht krijgen kinderen meer uitleg over hoe de Dom gebouwd is. Want hoe zijn die klokken van 8000 kg omhoog gegaan?

Wanneer: zondag 7 augustus
Waar: De Domtoren, Utrecht
Meer info: website De Domtoren

De Parade in Utrecht
Alweer het laatste weekend van de Parade in Utrecht. Er zijn veel theatervoorstellingen voor het gezin te zien, zoals komend weekend Trui (4+) van Sanne Zweije. Op zondagmiddag kun je meezingen met een kinderband en is er de KinderParade. Je kunt schilderen en knutselen, zelf poffertjes bakken of een eigen kostuum maken. Voor 16.00 uur betaal je geen entree.

Wanneer: 22 juli t/m 7 augustus
Waar: Moreelsepark, Utrecht
Meer info: website van de Parade

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht.