De Concordiastraat is deze zomer net als de Duifstraat omgebouwd tot een 'Leefstraat'. Sinds vorige week is de straat bijna niet meer begaanbaar voor bromfiets- en autoverkeer.

Op een steenworp afstand van de drukke en hectische Amsterdamsestraatweg ligt de Concordiastraat. De bestrating in de straat is verdwenen onder een tapijt van kunstgras, voetballen vliegen in de rondte en kinderen zoeven van de glijbaan.

Het is een drukte van belang in de straat en dat is niet gek volgens Ivar Pel (51). Hij is de initiatiefnemer van de tweede Leefstraat in Utrecht. "De Concordiastraat is gewoon een hele leuke straat. Dat is het altijd al geweest. Ze hadden hier meer dan 65 jaar geleden al buurtfeesten", zegt Pel tussen de spelende kinderen. "Het is nu pas twaalf uur. Kun je nagaan hoe druk het hier om vier uur ’s middags is."

Genoeg plek

Op de hoek van de straat zit een ouder stel rustig een krant te lezen met een kop koffie. Ze zitten aan een tafel op de plek waar normaal gesproken auto’s staan. Het realiseren van de Leefstraat ging volgens Ivar Pel zonder al te veel problemen.

"Er waren eerst nog wel wat zorgen over parkeren en dergelijke, maar nu de straat af is hoor ik eigenlijk niemand meer", aldus Pel. "Er is dag en nacht genoeg plek om te parkeren in de Concordiastraat en omliggende straten."