Een Utrechtse vader heeft deze week een noodkreet op Facebook geplaatst nadat hij getuige was van twee pogingen tot aanranding door Marokkaanse jongeren in zwembad De Kwakel op Paranadreef in Overvecht.

De overtreders zijn naar aanleiding van het bericht opgespoord.

De bezorgde Albert Mulder was met zijn vrouw en zoontje in het zwembad, waar het hem direct al opviel dat er een grote groep vervelende jeugd aanwezig was. Hij werd daar tevens voor gewaarschuwd door een bevriende badmeester. De meerderheid van deze groep was volgens Mulder van Marokkaanse afkomst.

Wanneer Mulder met zijn gezin gaat omkleden, hoort hij het naast zich misgaan. "Een meisje van 12/13, wordt door DRIE jongens van 15/16 omringd met de vraag of ze er 'even aan mogen zitten'. Duidelijk was door het wijzen, dat ze haar borsten bedoelden. Ik keek de grootste kwaad aan en al snel gaf hij zijn maatjes aan dat het beter was om weg te gaan."

Ouders

Even later werd een ander jong meisje op dezelfde manier benaderd door een andere jongen. Mulder springt wederom tussenbeide, maar krijgt daarna de indruk dat het meisje het gedrag van deze jongens gewend is.

Mulder legt het probleem bij de vrijheid van de Marokkaanse jongeren die veel in het zwembad komen. Hij zegt dat er te weinig ouders aanwezig zijn in het zwembad en roept ouders van meisjes op hun kinderen niet alleen naar het zwembad te laten gaan.