Aan de Jaarbeurszijde van station Utrecht Centraal zijn momenteel veel bouwvakkers bezig. De mannen werken hard aan de herinrichting van het Jaarbeursplein dat in 2018 helemaal af moet zijn.

Op dit moment wordt er vooral gewerkt aan de grote parkeergarage die onder het plein komt te liggen. In de toekomst moet de garage plaats gaan bieden aan 800 auto’s. De bouw begon eind 2015.

Inmiddels zitten de bouwvakkers al een stukje onder de grond, zijn er damwanden aangebracht en sinds kort ligt er ook al een deel plafond van de garage in de grote kuil op het plein.

2018

Nadat het plafond af is, begint men met het verder uitgraven van de parkeergarage. Als de parkeergarage gerealiseerd is, kan er begonnen worden met het bovengrondse gedeelte van het plein. Naar verwachting lopen er in 2018 echt mensen over het nieuwe plein bovenop de parkeergarage.

Het Jaarbeursplein moet een groot plein worden waar mensen elkaar ontmoeten. Het plein is verder volgens de gemeente geschikt voor grote manifestaties en evenementen.

WTC

Naast de parkeergarage en een nieuw plein verrijst naast de grote trap naar Stadskantoor en station het WTC. De eerste paal werd eind juni van dit jaar in de grond geslagen.

Verspreid over de onderste vier verdiepingen van het gebouw worden voorzieningen aangeboden als horeca en een meeting center. Ook moet het WTC ruimte gaan bieden aan zowel vaste- als flexibele kantoorwerkplekken.